Tradicionalna kuhinja

zatvori
Mily food

Milica Šundov Šupe

Milica je svoju blogersku avanturu započela 2021., a kaže kako naprosto obožava snimati hranu i pisati o njoj iz dana u dan. Njezina znatiželja i strast prema dobroj hrani tjera ju da uvijek iznova otkriva nove namirnice i njihove kombinacije, ali i drugačije načine izražavanja. Kaže kako voli tradicionalna jela jer ona odražavaju naše korijene te da je okus tradicionalnog jela izravna emocija koja ju trenutno vraća na neka obiteljska druženja i budi sjećanja na predivne Hrvatske krajeve.

Milica Šundov Šupe
Bojana Matek
Bokylicious

Bojana Matek

Bojana od kada zna sa sebe voli se, kako kaže, motati po kuhinji uz mamu i baku. Pojavom društvenih mreža, shvatila je da osim kuhanja jako voli i fotografirati hranu pa je u početku objavljivala samo fotografije bez uputa. Budući da je dobila puno upita oko recepata, odvažila se na pisanje bloga te je danas stvorila svoju vjernu mrežu pratitelja. Kaže kako je tradicija nešto divno općenito, a pogotovo u kuhinji. Jela koja mirišu na djetinjstvo ili nas jednim zalogajem mogu vratiti u neki trenutak života - to su jela koja imaju dušu i koja Bojana najviše priprema.

Tavajol

Dora Sandalić

„Tavajol“, po dalmatinski ubrus, ujedno je i ime bloga Dore Sandalić. Dora je, kako kaže, ljubav prema hrani naslijedila od nane i dida. Iako kaže kako njezinog dida nažalost više nema, sjećanja na sve njegove delicije uvijek pamti i služe joj kao inspiracija za jela koja priprema. Blog je pokrenula 2019. godine zato što voli kuhati, a još više od toga voli vidjeti sve svoje drage ljude za stolom, sretne i vesele.

Dora Sandalić
Marija Cossi
Make it healthy

Marija Cossi

Iza Marije je blogerska karijera duga čak 10 godina. Pokretanje bloga bio je početak njezinih kulinarskih istraživanja te je osjetila želju prenijeti svoje avanture i saznanja drugima. Posebno je htjela pokazati kako kuhanje ne treba biti komplicirano ili pretjerano dugo trajati, a jela mogu biti itekako hranjiva, zanimljiva i jednostavna i da svi možemo češće i s guštom jesti kod kuće. Smatra kako nas tradicionalni recepti povezuju s toplinom doma, a da joj nema ništa ljepše nego okupljanje obitelji za stolom i uživanje u okusima našeg podneblja.