Slastice

zatvori
COOKam i guštam

Tanja Pastuović Klaić

Blog „COOKam i guštam“ je jedno od već dobro poznatih imena blogerske sfere, a Tanja ga je pokrenulo još 2011. godine. Za sebe kaže da je prava žena, majka, blogerica, a osim slastica, priprema i fina tradicionalna jela koja ju vraćaju u djetinjstvo. Ipak, slastice su te koje najviše osvajaju njezine pratitelje. Kaže kako priprema slastica nije nešto svakodnevno, nego nešto što pripremamo baš s guštom, kao nekakvu nagradu sebi i drugima. Obožava onaj trenutak kada donosi desert na stol, taj wow trenutak i sretna lica ljudi za stolom.

Tanja Pastuović Klaić
Josip Gavran
Woodie Foodie

Josip Gavran

Preko 10 tisuća zaljubljenica i zaljubljenika u slastice vjerno prati sve Josipove kreacije, a kako i ne bi kada njegove torte jednostavno očaraju na prvi pogled. Na svom blogu "Woodie Foodie" spaja čokoladu, karamel, voće i orašaste plodove u raskošne slastice, a sve je započelo prije samo nekoliko godina. Josipova specijalnost su „gole“ torte, a ljubav prema slasticama zaslužna je i za još jednu ljubav u njegovom životu - ljubav svojeg života.

Pao mi je šećer

Lucija Prpić

Lucija je samouka slastičarka i velika ljubiteljica slatkog. Kako kaže, zaljubljenica je u lijepu keramiku, miris kave, putovanja i sitnice koje život čine slađim. U slatko je zaljubljena od malena, a izrada slastica joj služi i kao jedna vrsta anti-stres terapije. Njezine slastice su posebne ne samo po tome što su ukusne i lijepe, nego i zato što u njima mogu uživati čak i oni s dijagnozom dijabetesa. Iako nije dugo u ulozi blogerice, čini se kako joj dobro stoji što govori i velik broj vjerni pratitelja.

Lucija Prpić
Dora Valter
Njam i njam by Dorica

Dora Valter

Dora od malena peče kolače, a još se u osnovnoj školi zaljubila u fotografiju. Njezino uživanje u pravljenju slastica vidimo u svakom receptu koje objavi, a na svom blogu spaja upravo te dvije ljubavi: hranu i fotografiju. Najdraži recepti su joj oni brzi, jednostavni, bez pečenja. Obožava isprobavati novu hranu, kombinacije kiselog i slatkog, toplog i hladnog, a kaže kako u njezinom srcu posebno mjesto zauzima baka koja ju je naučila puno o slasticama.