Facebook
gastro.hr
Instagram

Tražimo i nagrađujemo najbolje foodie blogove u regiji!

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA (FAQ)

ŠTO JE "GASTRO ZVIJEZDA" NATJEČAJ?

Nagradni natječaj organiziran od strane portala Gastro.hr (u vlasništvu 24sata d.o.o.) u kojem tražimo i nagrađujemo nabolje regionalne food blogove u 9 kategorija.

Žiri će nakon završetka natječaja između devet pobjednika kategorija proglasiti i ukupnog pobjednika natječaja – odnosno Food blogera godine "Gastro zvijezdu". Za ukupnog pobjednika, pobjednike i finaliste devet kategorija osigurali smo vrijedne nagrade...

Food blog godine (odabire žiri):

  • Profesionalna Sony foto-video oprema u vrijednosti od oko 8.000 kn (Uključuje Sony ILCE 6000LB digitalni fotoaparat, Sony VCT-VPR1 stativ s mogućnošću daljinskog upravljanja, LED rasvjeta i držači)
  • Priliku za partnerski ugovor s Gastro.hr
  • Godišnju zalihu Zvijezda proizvoda
  • Statuu te ekskluzivnu digitalnu oznaku pobjednika „Gastro zvijezda“

Pobjeda unutar jedne od devet kategorija (odabire publika):

  • Priliku za suradnju s Gastro.hr
  • Bosch mikser
  • Ingenio Tefal set noževa
  • Poklon paket Zvijezda proizvoda
  • Statuu te ekskluzivnu digitalnu oznaku pobjednika „Gastro zvijezda“

Finalisti jedne od devet kategorija (odabire publika):

  • Poklon paket Zvijezda proizvoda

KOJE INTERNETSKE STRANICE SE MOGU PRIJAVITI NA NATJEČAJ SA SVOJIM RADOVIMA?

Bilo koja internetska stranica koja obuhvaća kronološku kolekciju priča, fotografija, videa ili recepata može se sa svojim odabranim radovima prijaviti na ovaj natječaj. Prijavljena stranica mora u razdoblju od 1. siječnja 2017. do 20. listopada 2017. mora imati regularno objavljivan novi autorski sadržaj. Prijaviti se mogu profesionalne i amaterske internetske stranica, gdje se pod profesionalnim smatraju stranice koji ostvaruju prihode putem oglašavanja ili drugih blogerskih marketinških kampanja. U konkurenciju ulaze i You Tube kanali koji regularno obnavljaju autorski video sadržaj.

MOGU LI NOMINIRATI MOJ INSTAGRAM ACCOUNT ILI NEKU DRUGU PLATFORMU KOJA NIJE BLOG?

Nažalost, u pravilu ne. Natječaj je zamišljen kao promocija gastro blogera u tradicionalnom smislu, što obuhvaća prijavu digitalne publikacije koja se regularno osvježava novim sadržajem na zadanu tematiku. Nećemo primati nominacije za Twitter račune, Facebook stranice ili statičke internetske stranice koje regularno ne osvježavaju sadržaj. Iznimka su You Tube kanali koji regularno u gastro tematici redovito objavljuju autorski video sadržaj.

ŠTO DETALJNO OBUHVAĆA SVAKA KATEGORIJA?

Tradicionalna kuhinja *

Puricu s mlincima, gulaše, zagrebački odrezak, sarme i ostatak raskoši koje spremaš bolje čak i od svoje bake prijavi u kategoriju tradicionalne kuhinje. Ne moraš se strogo ograničiti na domaću tradicionalnu kuhinju, na raspolaganju ti je cijeli svijet. Samo da je fino, poznato i domaće!

* Ulaskom u finale ove kategorije prihvaćate sudjelovanje u Zvijezda izazovu.

Zdrava hrana *

Ako si jedan ili jedna od onih koji u pauzi od vježbanja miksaju smoothieje, a piletinu znaš pripremiti na nebrojeno mnogo zdravih načina, ovo je kategorija za tebe! Samo za tebe iz ove ćemo kategorije izbaciti šećer kako bi u tvojim specijalitetima mogli uživati na najslasniji način - bez grižnje savjesti!

* Ulaskom u finale ove kategorije prihvaćate sudjelovanje u Zvijezda izazovu.

Slastice *

Mađarica ti je u malom prstu, a francusku slastičarsku školu odavno si apsolvirao/la? Fantastično! Prijavi se u kategoriju slastica i oduševi nas svojom spretnošću, biranim okusima i kreativnim dekoracijama. Pripremi nešto stvarno posebno pa nas osvoji na najslađi mogući način!

* Ulaskom u finale ove kategorije prihvaćate sudjelovanje u Zvijezda izazovu.

Za bebe i djecu

Kuhanje za svoje omiljene mezimce ne moraš više skrivati samo u svojoj kuhinji. Pripremi nam najdraže jelo svoje klinke ili klinca (neće nam smetati ni kakva dobra kašica) i vrati nas u neka veselija vremena. Otkrij nam u čari kuhanja s ljubavlju, za one najdraže u svom životu.

Najbolje fotografije

Osim što kuhaš, ide ti i fotkanje? Genijalno! Pošalji nam svoje najbolje fotografije hrane, one za koje si se posebno potrudio ili potrudila i koje s ponosom dijeliš na društvenim mrežama. Osvoji nas detaljima i promišljenim kadrovima, daj nam da razmišljamo o tvojim fotografijama u neočekivanim trenucima, da nas učine gladnima kada smo već siti...

Najbolji video

Kreatori foodie videa posebno su nam draga kategorija. Snimi sebe kako kupuješ na tržnici, kuhaš i serviraš jelo, snimi pokušaje, pogreške, a posebno uspjehe. Snimi reakciju na jela i prenesi nam okuse, mirise i boje. Vjeruj, jedva čekamo!

Vegetarijanska hrana

Kao veliki ljubitelji hrane, odavno smo naučili da se bogatstvo okusa ne krije samo u mesu. Volimo tanjur fino spremljenog povrća i spremni smo na tvoje ideje. Pripremi nam meni od sezonskog povrća i pokaži zakletim mesoljupcima da postoji nešto više od sočnog komada mesa. Jedino što moraš znati jest da posebno cijenimo kreativnost. Dodaj malo boje, seitan i soju začini na samo svoj, poseban način i osvoji nas genijalnim okusima vege jela.

Međunarodna kuhinja

Francusku kuhinju obožavamo, talijanska je na meniju svakog drugog dana, a istočnjačka nam je pravi izazov. Suosjećaš? Pokaži nam! Volimo sve kuhinje svijeta, a posebno one koje skrivaju bogatstvo novih okusa.

Recenzije

Kuhanje ti je super, ali više od svega voliš fino pojesti? Ne brini, imamo kategoriju i za tebe! Obiđi omiljene restorane, napiši recenziju i objavi je na svom blogu. Blog prijavi na natječaj za blogera godine i možda se već sljedeće godine nađeš u nekom od restorana s prestižnim Michelinovim zvjezdicama kako ocjenjuješ vrhunska jela, nikad ne znaš!

KOJI JE TIJEK NATJEČAJA?

Prijave se primaju na web lokaciji gastro-zvijezda.hr u razdoblju od 20. listopada do 10. studenog 2017. Jedna osoba može se prijaviti i u više kategorija.

U razdoblju od 11. do 24. studenog 2017. naš stručni žiri će odabrati po dva finalista u svakoj od devet ponuđenih kategorija.

Drugi krug počinje 24. studenog i traje do 4. prosinca 2017. U tom razdoblju na web lokaciji gastro-zvijezda.hr otvorit ćemo javno glasovanje za sve finaliste na internetskoj stranici gastro-zvijezda.hr te zadnjeg dana drugog kruga i na Facebook stranici Gastro.hr.

Glasove s internetske stranice i Facebook stranice ćemo zbrojiti te tako dobiti pobjednike svake od devet ponuđenih kategorija. Pobjednike svake od kategorija ćemo proglasiti na Gastro zvijezda eventu, na kojem će naš stručni žiri proglasiti i ukupnog pobjednika "Food blog godine".

GDJE SE MOŽE GLASOVATI ZA SVOJE FAVORITE?

Glasovati možete na internetskoj stranici gastro-zvijezda.hr od 24. studenog do 4. prosinca za sve finaliste u svih devet kategorija. Uz jedan dodatak: Posljednjeg dana drugog kruga, 4. prosinca točno u ponoć do 4. prosinca u 23:59, moći ćete glasati za svoje favorite i na Facebook stranici Gastro.hr. U takozvanom Last minute glasovanju imat ćete priliku donijeti svom favoritu možda presudne glasove putem Facebook reakcija, obzirom da će se ukupni broj glasova sa obje lokacije zbrajati i nakon toga ćemo dobiti pobjednike u svih devet kategorija.

MOŽE LI JEDAN BLOG BITI PRIJAVLJEN U VIŠE KATEGORIJA?

Naravno, čak i ohrabrujemo natjecatelje da se prijave u više kategorija.

POSTOJE LI OGRANIČENJA UKOLIKO JEDAN BLOG IMA VIŠE NOMINACIJA?

Ukoliko jedan blog sa više uradaka konkurira za finale u više kategorija, stručni žiri će to uzeti u obzir prilikom odabira finalista.

MORA LI SAMO VLASNIK PRIJAVITI SVOJ BLOG ILI SE MOGU PRIJAVLJIVATI DRUGI BLOGOVI?

Ne, ne morate biti vlasnik prijavljenog bloga, ako imate svog favorita gastro blogera koji bi se uklapao u jednu od devet ponuđenih kategorija, slobodno ga prijavite.

KAKO SE BIRAJU FINALISTI?

Nakon prvog kruga u kojem se zaprimaju prijave u svih devet kategorija, stručni žiri će detaljno pregledati svaki od pristiglih radova/blogova i na temelju obuhvatne analize odabrati po dva finalista u svakoj od kategorija.

KAKO SE BIRAJU POBJEDNICI?

Nakon izbora finalista, od 24. studenog do 4. prosinca 2017. na web lokaciji gastro-zvijezda.hr će biti otvoreno javno glasovanje za sve finaliste u svih devet kategorija, a posljenjeg dana prvog kruga moći će se glasati i na Facebook stranici Gastro.hr. Pobjednike u glasovanju u svakoj od devet kategorija ćemo proglasiti na organiziranom javnom događanju, na kojem će naš stručni žiri proglasiti i ukupnog pobjednika Food blog godine, odnosno "Gastro zvijezdu".

TKO SU ČLANOVI ŽIRIJA?

Članovi žirija koji će birati finaliste i koji će na završnom javnom eventu odabrati Food blog godine su: Domagoj Jakopović Ribafish (urednik Gastro.hr-a), Darko Kontin (najpoznatiji hrvatski Food bloger), Lana Klingor (osvajačica hrvatskog celebrity Masterchefa) i Marina Knežević (direktorica marketinga Zvijezde).

ŠTO SU 'ZVIJEZDA IZAZOVI'?

U tri vodeće kategorije: Tradicionalna kuhinja, Zdrava hrana i Slastice, nakon odabira finalista (po dva u svakoj kategoriji), stručni žiri će odrediti gastro izazove za svakog od njih, a koji će uključivati i video format. Svaki od finalista će u određenom roku morati poslati svoj uradak na temu izazova. Ti će se radovi objaviti na web lokaciji gastro-zvijezda.hr i za njih će se postaviti javno glasovanje na toj web stranici ali i putem Facebooka.

ŠTO AKO SE MOJ BLOG NE UKLAPA NI JEDNU OD PONUĐENIH KATEGORIJA?

Dizajnirali smo devet kategorija koje obuhvaćaju sve digitalne formate, pristupe hrani i gastro segmentu općenito. Ukoliko smatrate da se vaš uradak ili blog ne uklapa u niti jednu od ponuđenih kategorija, prijavite ga u onu za koju smatrate da je najbliža. Stručni žiri zadržava pravo prijavljene uratke rekategorizirati, odnosno premjestiti ih u kategoriju za koju smatraju da je prikladnija.

Imate pitanje na koje nismo dali odgovor? Javite nam se na e-mail gastro@gastro.hr

Gastro zvijezda novosti

Partneri